Retrospectiva anului 2020

Sa încep cu începutul zic eu,

Am început anul 2020 foarte ciudat, cu o senzație nasoala, ca anul va fi “rău” in capul meu temele negativiste cu privire la acest an erau direcționate către locul meu de munca. Dar nu a fost așa.

Nu sunt o persoana care sa zică ca va fi un an bun sau nu.. pentru ca habar nu am ce se va întâmpla, dar in 2020 nu știu ce sa întâmplat .

Treaba cu locul de munca nu a fost afectată in nici un fel, imaginația mea a fost pe lângă, dar in martie ne-au închis in casa pentru ca, covid-19 era deja o pandemie si am stat “închiși” pana la sfârșitul luni mai. Fără a putea merge la munca, nu lucrez in domeniu esențial așa ca a trebuit sa închidem complet. Timpul petrecut in casa a creat in mine tot felul de stări emoționale, am plâns, am râs, si acum in timp ce scriu toate aceste rânduri, simt cum mi se umezesc ochii gândindu-mă la un moment in concret (in bucătărie alături de fetița mea, fără a vorbi nimic, fără a scoate un cuvânt, ma distanțasem foarte tare de propriul meu copil) acela a fost momentul când am zis ca nu pot continua așa pentru ca, comportamentul meu îmi afecta relația cu copilul meu.

Ușor, ușor am reușit sa gestionez mai bine acele sentimentele, ciudate… si ma risc sa zic că, a fost o mică depresie. Când ne-au zis ca vom reîncepe munca, am început cu frica, nu știam cine poate avea covid sau cine nu, fiecare strănut sau tuse ma ducea cu gândul la covid… si ușor, ușor, am normalizat si acest lucru. Cumpărările le făceam online, bine lucrul acesta îl fac si acum, toate cumpărăturile ajunse acasă rămân la intrare pana sunt șterse cu clor si apa, așa ne asiguram ca dezinfectăm tot ce intra in casă, dacă funcționează sau nu, habar nu am, dar ara conștiința este mai liniștita.

Următoarele luni au decurs ok, mă obișnuisem la “noul stil” de a trai, si am avut parte si de vesti bune, mai exact in luna decembrie, îmi place enorm de mult aceasta luna, iubesc iarna, aceea care apare pe scrisorile poștale (in realitate urăsc frigul) dar nah, ce contează. Vestea a fost ca, sa terminat procesul pentru custodia fetiței mele si ca mi-au dat custodia exclusiva, am luptat timp de 7 ani pentru acest lucru si in sfârșit am reușit! A fost un moment foarte emotiv, când am citit hotărârea am țipat de fericire, mi-am strigat fetița si ne-am îmbrățișat amândouă, bineînțeles nu fără a începe amândouă sa plângem de bucurie, fetița mea nu are documente de identitate românești in vigoare si de aceea ne-am bucurat atât de mult.

A fost cadoul perfect de Crăciun pentru noi! Vom putea face pașaportul, vom putea merge in vacante in afara țării in care locuim, va putea merge oriunde 🎉.

Pentru noi pot spune ca anul nu a fost chiar așa nasol, sunt convinsă ca in toată lumea aceasta, sunt persoane care acest an le-a făcut mult rău, si sper si îmi doresc din toată inima ca toți sa putem spune intr-o zi, a trecut… si suntem cu toții ok.

Va doresc un an nou cu cât mai multe împliniri, plin de lucruri pozitive si frumoase, si toate dorințele sa vi se îndeplinească.

La mulți ani 2021!

Până data viitoare va trimit milioane de pupici virtuali!

7 gânduri despre „Retrospectiva anului 2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: